Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Organizace Rytmus Liberec slaví 15 let putovní výstavou fotografií s názvem „Pracuji, protože…“

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 23. 09. 2019 00:00
  • Rozvoj
  • Sociální
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

Putovní výstava ukáže prostřednictvím fotografií příběhy uživatelů služby, kteří i přes své znevýhodnění nalezli s podporou organizace Rytmus Liberec práci na běžném pracovním trhu. Návštěvníci se tak seznámí nejen se samotnými příběhy, ale i s činností organizace, která v Libereckém kraji působí již 15 let. Výstava se koná pod záštitou hejtmana Libereckého kraje Martina Půty.

„K výstavě není třeba říkat mnoho slov, vše najdete v příbězích, které doplňují vystavené fotografie. Jednotlivé příběhy sami popisují a dokazují, že lidé s postižením mohou pracovat v běžných podmínkách a zapojit se do společnosti. Našim uživatelům jsme položili jednoduchou otázku „Proč pracujete?“, a tak vznikl název výstavy - Pracuji, protože…,“ říká k výstavě ředitelka pořádající organizace Ing. Antónia Dechťarová.

Autorem snímků je Pavel Gebhart, který jako jeden z prvních uživatelů služby organizace Rytmus Liberec nalezl zaměstnání, ve kterém je dodnes. Jeho velkým koníčkem je fotografování a proto organizace přijala jeho nabídku spolupráce podílet se na výstavě fotografií k 15. výročí organizace.

Zahájení výstavy fotografií „Pracuji, protože…“ proběhne 1. 10. 2019 od 14 hodin v OC Plaza Liberec a jeho součástí bude interaktivní workshop a doprovodný program.

V následujících obdobích budou k vidění na různých místech Libereckého kraje, kde organizace působí: Liberec, Česká Lípa, Semily, Jilemnice a Jablonec nad Nisou.

Místní a časový harmonogram putovní výstavy “Pracuji, protože…”

1. – 13. 10. 2019 Liberec - OC Plaza

14. – 25. 10. 2019 – Česká Lípa - KD Crystal

29. 10. – 8. 11. 2019 Semily – Městská knihovna Jilemnice

11. – 22. 11. 2019 Jilemnice - Společenský dům Jilm

25. 11. – 6. 12. 2019 Jablonec nad Nisou - OC Central Jablonec

Doplňující informace o organizaci

Organizace Rytmus Liberec, o. p. s. slaví letos 15. výročí své působnosti v Libereckém kraji.

V roce 2004 byla založena jako pobočka o. s. Rytmus Praha. Od roku 2008 působí jako samostatný subjekt. Rytmus Liberec o. p. s. a má své sídlo v Liberci. Za účelem pokrýt poptávku po službě v celém Libereckém kraji se postupně rozrostl o několik poboček. V roce 2006 bylo založeno detašované pracoviště v Jablonci nad Nisou, v roce 2011 v České Lípě, 2013 v Jilemnici a 2015 v Semilech.

Rytmus Liberec podporuje lidi se zdravotním znevýhodněním v aktivním zapojení do společnosti. Poskytuje podporu při přípravě na trh práce a při hledání práce samotné, posléze i na pracovištích formou pracovní asistence. Rozvíjí jejich dovednosti a znalosti, a to jak v rámci skupinových setkání (tzv. Job kluby), tak při individuálních konzultacích. Více informací na www.rytmusliberec.cz.

TZ: Rytmus Liberec, o. p. s..

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky