Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Písničkami a tancem přivítali klienti krajských domovů jaro

Lenka Klimentová

odborný zaměstnanec

  • 14. 05. 2018 00:00
  • Rozvoj
  • Sociální

Sdílet článek

Klienti z několika krajských domovů, které se starají o osoby se zdravotním postižením, se sešli ve čtvrtek 10. května v Sokolovně Kokonín na 1. Májové veselici. Pod záštitou náměstka hejtmana Libereckého kraje pro sociální věci Pavla Svobody ji připravilo vedení Domova a Centra denních služeb Jablonec nad Nisou.

„Máj je symbolem jara, symbolem začátku nového života. Příroda se probouzí. A to je důvod, proč lidé od pradávna slaví příchod jara a pořádají Májové veselice. Jsem rád, že jablonecké centrum přišlo s tímto nápadem, a že dokonce na svou Májovou veselici pozvali také klienty z dalších našich domovů,“ poznamenal náměstek hejtmana LK Pavel Svoboda. „Všichni se dobře bavili. Májová veselice je jednou z akcí, která přináší příjemné zpestření jejich života. Věřím, že na ni budou ještě dlouho vzpomínat,“ dodal.

Kromě klientů z jabloneckého domova se na Májové veselici dobře bavili také lidé z Domova Raspenava, Služeb sociální péče Tereza ze Semil, APOSSu Liberec a z Denního stacionáře Česká Lípa. O kulturní program se postaraly mažoretky z Domu dětí a mládeže Vikýř a taneční skupina CENTRUM DANCE pod vedením Šárky Pochylové a Jany Legezové. Po jejich vystoupení následovala volná zábava a parket sálu zaplnili nadšení klienti.

Zábavné odpoledne provázel slovem Pavel Hloužek. Na akci přišli také zástupci sponzorů. Podpořili nejen program akce, ale také se postarali o občerstvení a výzdobu sálu. „Potěšilo nás, že si čas udělali také rodiče našich klientů. Nešetřili slovy chvály. A přáli by si, kdybychom podobnou akci uspořádali znovu po letních prázdninách. Budeme o tom uvažovat,“ uvedla Lenka Kadlecová, ředitelka Domova a Centra denních služeb Jablonec nad Nisou.        

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky