Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Přebytečné vánoční ozdoby a dekorace najdou smysl v Liberci

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 03. 10. 2023 14:58
  • Sociální

Sdílet článek

Máte doma vánoční výzdobu navíc? Od 2. října do 30. listopadu bude probíhat již 5. ročník sbírky vánočních ozdob a dekorací na podporu onkologicky nemocných a jejich blízkých na Liberecku. Zapojit se může každý, kdo daruje či nakoupí ozdoby. Získané finance zajistí bezplatné služby odborníků v Centru Amelie Liberec těm, kdo je potřebují a vyhledávají.

„Sbírka již několik let pomáhá financovat služby nemocným i jejich blízkým, kteří přicházejí do Amelie, protože jim do života vstoupila rakovina. Přicházejí na individuální konzultace s psychologem nebo sociálním pracovníkem, hledají informace, kontakty, ale třeba i další lidi, se kterými mohou sdílet své radosti i strasti,“ říká Renata Kotúčková, sociální pracovnice Centra Amelie v Liberci. „Nemoc jim vše mění, nemohou pracovat, řeší léčbu a péči, často by na služby ani neměli, proto je bezplatnost služeb Amelie důležitá.“

Zaslat nebo donést ozdoby a dekorace je možné na několik míst, která se budou dále rozšiřovat. Od pondělka je můžete zanechat na sběrných místech:

  • Centrum Amelie Liberec – KN Liberec, Husova 357/10 (budova U, 1. patro), Liberec
  • Krajská vědecká knihovna v Liberci – Rumjancevova 1362/1, Liberec
  • Informační Centrum Chrastava – Náměstí 1. máje, 463 31 Chrastava

Následný prodej vánočních ozdob a dekorací se uskuteční od 8. do 14. prosince v OC FORUM u stánku Amelie. Lidé tak mohou pořídit nové dekorace a ozdoby za rozumnou cenu, udělat jiným radost, ale také pomoci lidem, kteří se ocitli v těžké životní situaci kvůli nemoci svojí nebo svého blízkého.

„Finance na provoz i personál Centra zajišťujeme z nejrůznějších zdrojů a udržet služby nejen v Liberci je pro nás vysoká priorita, obzvláště když se plánuje snižování veřejných zdrojů, o jehož podobě dopředu nic nevíme,“ doplňuje ke sbírce Michaela Čadková Svejkovská, ředitelka Amelie, z.s. „I proto je pro nás sbírka ozdob v Liberci důležitá, snižuje totiž riziko, že bychom museli služby omezovat, což nechceme.“

Pošlete své přebytečné vánoční ozdoby a dekorace do benefiční sbírky na podporu lidí s rakovinou. Udělají radost a přinesou užitek.

Pro více informací o vánoční sbírce kontaktujte:

Renata Kotúčková, sociální pracovnici Centra Amelie v Liberci

liberec@amelie-zs.cz

tel: 608 458 282

Adresa: Krajské nemocnice Liberec (budova U, vchod z Jablonecké ul.)                                                                    

Kdo jsme:

Amelie se již od roku 2006 věnuje psychosociální pomoci onkologicky nemocným a jejich blízkým. Vizí Amelie je, aby rakovina byla vnímána „jen“ jako součást života a své poslání vidí v tom, že pomáhá žít život s rakovinou. Více informací o aktivitách a neziskové organizaci Amelie, z.s., lze najít na oficiálních webových stránkách www.amelie-zs.cz

Centrum Amelie v Liberci funguje od roku 2015 v prostorách Krajské nemocnice Liberec. Je doposud jedinou profesionální organizací, která v regionu poskytuje psychosociální služby komplexně a odborně všem dospělým, onkologicky nemocným a jejich blízkým a to bez rozdílu diagnózy, stádia onemocnění či pohlaví. Služby Centra jsou bezplatné a soustředí se jak na individuální, tak skupinové aktivity a nabídku informační podpory (přednášky, workshopy, podpůrné tištěné materiály).

Důležité odkazy:

Centrum Amelie v Liberci: https://www.amelie-zs.cz/liberecko/                                                                                   

Aktivity a fungování Centra Amelie Liberec: https://www.amelie-zs.cz/liberecko/centrum-liberec/

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Amelie se již od roku 2006 věnuje psychosociální pomoci onkologicky nemocným a jejich blízkým. Vizí Amelie je, aby rakovina byla vnímána „jen“ jako součást života a své poslání vidí v tom, že pomáhá žít život s rakovinou.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky