Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Rada seniorů ocenila pětici svých nejaktivnějších členů

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 26. 11. 2019 00:00
  • Sociální

Sdílet článek

Zástupci seniorských organizací, sdružených pod Krajskou radou seniorů Libereckého kraje, se v pátek 22. listopadu sešli na půdě Krajského úřadu LK na své konferenci. Konference se zúčastnil také předseda Rady seniorů České republiky Zdeněk Pernes spolu s místopředsedou Milanem Tarabou. Záštitu nad ní převzal náměstek hejtmana pro sociální oblast Pavel Svoboda, který mezi účastníky konference zavítal osobně.

Na konferenci se sjelo několik desítek delegátů z celého kraje. Hlavními body programu bylo zhodnocení uplynulého období a plán aktivit na další rok. Účastníci se například dozvěděli o krajském kole celostátní soutěže Babička roku, o letošních oslavách Mezinárodního dne seniorů, a také o průběhu Mezinárodních sportovních her seniorů. Pod vedením krajské předsedkyně Miroslavy Palečkové bylo během dopoledne oceněno pět příslušníků starší generace za aktivity, které připravují pro ostatní seniory. Miroslava Palečková také poděkovala Libereckému kraji za podporu, věnovanou Krajské radě seniorů.

„Člověk i ve vyšším věku může žít naplno. Jen pro to musí sám něco dělat. Nesedět doma u televize, ale hýbat se, poznávat, učit novým věcem. Zajímat se o svět kolem sebe. Krajská rada seniorů sdružuje právě takové aktivní seniory. Ty, kteří každý den dokazují, že věk je jenom číslo. Proto jako Liberecký kraj podporujeme jejich projekty a snažíme se jim pomáhat,“ uvedl Pavel Svoboda.

Krajská rada seniorů Libereckého kraje byla založena v dubnu roku 2014. Zastřešuje několik organizací a sdružení, připravuje výlety, besedy, pohybové i kulturní aktivity pro starší generaci. Současně upozorňuje příslušné instituce na problémy, které seniory v kraji trápí, například s bydlením nebo v oblasti zdravotnictví.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky