Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Tančírna, filmy, divadlo a besedy o náhradním rodičovství

Ing. Hájková Kateřina

Koordinátorka rodinné politiky – projekt Systémová podpora práce s rodinou v LK

  • 19. 10. 2017 07:55
  • Sociální

Sdílet článek

20. října proběhne v KD Crystal pod hlavičkou Centra pro pěstounské rodiny a Farní charity Česká Lípa Den pro náhradní rodičovství. Během jednoho dne se pod jednou střechou uskuteční filmové projekce, swingový taneční večer, dětský program či besedy pro širokou i odbornou veřejnost.

V dopoledních hodinách se odehraje nejen pro studenty škol projekce snímku Alice Nellis Adopce: Konkurz na rodiče. V průběhu dne budou pořádány besedy a diskuze nejen na téma náhradního rodičovství. Ve foyer kulturního domu budou připraveny informační stánky k támatu i obecně k sociálním službám Farní charity Česká Lípa. Pro děti budou v odpoledních hodinách připraveny výtvarné workshopy a divadelní představení, kino Crystal nabídne další filmový příspěvek k tématu náhradního rodičovství, francouzský film bratří Dardennů Kluk na kole, který získal na prestižním festivalu v Cannes nejvyšší ocenění.

Celý den bude zakončen v prostorách Restaurace Wildcook, kde se odehraje pro širokou veřejnost taneční večer, tzv. swingová Tančírna, kterou mnozí znají z letních měsíců z prostoru altánu v městském parku, kde ji pořádal kulturní spolek Progres. Ten se stal partnerem i této podoby akce. K tanci a poslechu zahraje českolipský Big Band CL pod vedením Josefa Pelze, lekce tance bude mít na starosti Tereza Prucková (Bufková), českolipská tanečnice známá z televizních obrazovek, která se stala zároveň mediální tváří Týdne náhradního rodičovství a kampaně Libereckého kraje Mít domov a rodinu (Samozřejmost nebo vzácnost?), k jejíž podpoře se mimojiné celý den uskuteční.

Vstupné na všechny akce během dne je nulové. Více infomací na www.fchcl.cz

kampan

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky