Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

V 9. ročníku soutěže Stejná Šance zaměstnavatel 2020 zvítězila českolipská farní charita

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 23. 11. 2020 13:28
  • Rozvoj
  • Sociální

Sdílet článek

Již 9. ročník soutěže Stejná Šance zaměstnavatel 2020, vyhlašované v rámci sedmi krajů České republiky pod záštitou Ministerstva práce a sociálních věcí zná své vítěze. V Libereckém kraji převzal záštitu nad soutěží i hejtman Libereckého kraje Martin Půta.

„Jedná se o prestižní soutěž zaměstnavatelů, kteří lidem se znevýhodněním dávají na otevřeném pracovním trhu stejnou šanci jako ostatním a tím aktivně přispívají k jejich začleňování do společnosti,“ uvedla Antónia Dechťarová ze společnosti Rytmus.

Ačkoliv v předchozích ročnících bylo zvykem uskutečnit slavnostní předávání ocenění zaměstnavatele v sídle Krajského úřadu Libereckého kraje vždy zjara, letos pro komplikace spjaté s onemocněním Covid-19 se vyhlášení vítězů konalo pouze elektronickou formou. Výsledky jsou od 5. listopadu na webových stránkách organizace Rytmus Liberec www.rytmusliberec.cz a webových stránkách soutěže www.stejnasance.cz.

V letošním ročníku mohli lidé nominovat zaměstnavatele na získání ocenění od 3. března až do konce měsíce září. Vzešlo 37 nominací, ze kterých odborná pětičlenná komise složená ze zástupců měst, úřadů, zaměstnavatelů či klientů vybrala vítěze letošního ročníku.Stali se jimi zaměstnavatelé působící na Liberecku a Českolipsku.

Na prvním místě soutěže se umístila Farní Charita Česká Lípa, která dává příležitost osobám se zdravotním znevýhodněním uplatnit se dlouhodobě v jejich profesním životě, a to především na pozicích údržbáře, uklízeče či pomocného pracovníka.

Druhé místo obsadilo Truhlářství Samšiňák v Liberci, které rovněž dlouhodobě zaměstnává osoby se zdravotním znevýhodněním na různých pracovních pozicích.  Třetí místo pak patří Penzionu Nový Mlýn ve Starých Splavech na Českolipsku díky vstřícnosti a vůli majitelů zaměstnávat  postižené a poskytovat jim tak možnost realizovat jejich sny.

Na dalších místech se umístili Fokus Liberec - pracoviště Česká Lípa, Krajský úřad Libereckého kraje, Pivovar BORN Nový Bor, Dva Prameny, s. r. o., v Jilemnici, STP Česká Lípa o.p. s., Meki, s. r. o. - Mc Donald ́s,  a AmRest - KFC Liberec Globus.

„Ráda bych za naši organizaci poděkovala všem zaměstnavatelům. Nejen těm, kteří se do soutěže zapojili ale i těm, kteří se soutěže nezúčastnili, a přesto dávají šanci lidem s postižením pracovat v jejich firmách na běžném trhu práce. Vážím si nejen jejich odpovědného a lidského přístupu, ale hlavně to, že zaměstnávání lidí s postižením je pro ně samozřejmostí. Děkujeme,“ sdělila Antónie Dechťarová. „Po rozvolnění vládních opatření se uskuteční předání cen do rukou vítězů přímo v jejich firmách."

TZ: Rytmus Liberec

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky