Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Vratislavické cetrum IGI patřilo náhradnímu rodičovství

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 24. 10. 2023 08:49
  • Sociální

Sdílet článek

Dvě akce pořádané v rámci kampaně pro vyhledávání náhradních rodičů Mít domov a rodinu – samozřejmost, nebo vzácnost? se konaly ve čtvrtek 19. října v knihovně a spolkovém centru IGI ve Vratislavicích nad Nisou.

Nejprve se uskutečniů program nazvaný O náhradním rodičovství s Živými knihami, během které si mohli návštěvníci vypůjčit Živé knihy a seznámit se s jejich příběhy a zkušenostmi s náhradním rodičovstvím. Role Živé knihy se zhostily osvojitelka, pěstounka na přechodnou dobu, dlouhodobá pěstounka, psychoterapeutka a klíčová pracovnice z doprovázející organizace. Zájem byl o všechny nabízené Živé knihy a někteří čtenáři si vypůjčili více než dvě. Promítal se dokumentární cyklus Plné hnízdo, konkrétně díl z Libereckého kraje.

Poté, od šesti večer, následovala přednáška na téma Identita dítěte v náhradní rodinné péči, která byla určená veřejnosti i náhradním rodičům. Přednášející, psychoterapeutka Jana Glaserová, vysvětlila posluchačům, proč je pro děti v náhradní rodinné péči důležité znát své kořeny a porozumět vlastní historii.

Cílem akcí pořádaných v rámci zmíněné kampaně je zvýšit zájem veřejnosti o náhradní rodinnou péči a zvýšit počet náhradních rodičů v Libereckém kraji. Krajský úřad Libereckého kraje hledá v současné době zhruba 160 náhradních rodin pro děti, které z nějakého důvodu nemohou vyrůstat ve své biologické rodině.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky