Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Uživatelé sociálně terapeutické dílny v Raspenavě převzali ocenění v Lidicích

PhDr. Květa Kutílková, ředitelka

odborný zaměstnanec SPOD

  • 14. 06. 2017 15:42
  • Sociální

Sdílet článek

V letošním roce se uskutečnil jubilejní 45. ročník mezinárodní výtvarné soutěže v Lidicích. Tématem bylo cestování a své práce do soutěže zaslalo 25 690 účastníků z 83 zemí. Z takto velkého počtu porota vybrala v prvním kole cca 5000 prací, z nichž ve druhém kole udělila 1 289 ocenění včetně 248 medailí.

Uživatelé sociálně terapeutické dílny v Raspenavě se soutěže zúčastnili již několikrát a pokaždé se jim podařilo získat medaili nebo čestné uznání. Do letošního ročníku soutěže zaslali uživatelé pod vedením Evy Bartošové a Lenky Juklíčkové celkem 40 prací – 30 obrázků (kresby a grafiky) a 10 výtvarných objektů (keramika). Za své práce získali ocenění v několika kategoriích.

Kateřina Čejkovská obdržela medaili za kresbu, Adam Sedláček si převzal medaili za grafiku. Práce 5 uživatelů byly oceněny medailí za kolekci malby a kresby a další medaili si společně přivezlo 5 uživatelů za kolekci grafiky.  Oceněna byla i kolektivní práce z keramické dílny s názvem „Loď“, na které si každý z uživatelů ztvárnil svoji postavu. Sociálně terapeutická dílna za ni získala medaili za kolektivní práci.

Všechna ocenění – čestná uznání a medaile „Lidická růže“ byla slavnostně předávána ve čtvrtek 1. 6. 2017 v Lidické galerii Památníku Lidice za účasti velvyslanců a politických a kulturních osobností České republiky.

Všem autorům oceněných prací za jejich úspěchy gratulujeme. Velké poděkování patří rovněž Nadaci Preciosa, která poskytla finanční dar na uhrazení autobusové dopravy pro uživatele sociálně terapeutické dílny, pracovníky a zájemce o účast na vernisáži z řad rodičů uživatelů.

Výlet se vydařil, všichni zúčastnění si užili slavnostní atmosféru v Lidické galerii a odnesli si nezapomenutelný zážitek.

Pro všechny zájemce, kteří by si chtěli výstavu prohlédnout, je otevřena v 1. patře Lidické galerie od 1. 6. do 30. 11. 2017, denně od 9 do 17 hodin, v listopadu do 16 hodin.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky